Concert oktober 2015

foto 1foto 2foto 3foto 4foto 5foto 6foto 7foto 8foto 9foto 10foto 11foto 12foto 13foto 14foto 15foto 16foto 17foto 18foto 19foto 21

Concertagenda

A SPRINGTIME OF PEACE (21 april 2018)

'Als u de vrede wilt bevorderen, bescherm dan de schepping'. Zo luidde de titel van de boodschap van Benedictus XVI voor de viering van Wereldvrededag op 1 januari 2010. Overal waar de natuur geweld wordt aangedaan, heeft dat gevolgen voor ons mensen zelf. De mens is een onderdeel van de natuur: het is onze leefwereld. In de muziek wordt de schoonheid van de natuur, maar ook haar vergankelijkheid, vaak bezongen. Elk jaar lijkt de dood te winnen, maar in het voorjaar wordt nieuw leven geboren. In een wereld waar mensen elkaar dagelijks naar het leven staan, zijn altijd voorbeelden van liefde en vrede te vinden.

Het Goudsch Kamerkoor heeft voor zijn voorjaarsprogramma A Springtime of Peace een keuze gemaakt uit negentiende- en twintigste-eeuwse muziek die de natuur in al haar facetten bezingt. Daarnaast worden op muziek gezette liefdesgedichten gezongen, die geïnspireerd zijn op de natuur en muziek die oproept tot vrede.

Johannes Brahms Drie motetten, Opus 110 (Ich aber bin elend; Ach, arme Welt, du trügest mich; Wenn wir in höchsten Nöten sein); Antonin Dvorák In der Natur, Opus 63 (Es zog manch Lied; Hörst du des Haines Abendgeläute; Gold’ne Fluren; Birke am grünen Bergeshang; Heut ist’s so recht ein Tag der Freude!); Gerald Finzi Seven Partsongs (I praise the tender flower; I have loved flowers that fade); Mark Lippe Of Love and Blossoms; Mark Sirett Ce beau printemps; Knut Nystedt Peace I leave with you; Arvo Pärt Da pacem Domine; William Hawley Six madrigals (Vita de la mia vita; Ore, fermate il volo; Io v’amo sol perche voi siete bella; Siepe, che gli orti vaghi; Dolcissimi colori; Io son la primavera); Eric Whitacre Three Songs of Faith (I will wade out; Hope, Faith, Life, Love; I thank you God for most this amazing day)

Het concert vindt plaats in de St. Janskerk in Gouda (Achter de Kerk 16). Aanvangstijd: 20.00 uur. Entree: € 15 voor volwassenen, € 10 voor kinderen en voor vrienden van het koor. De kaarten kunt u bestellen via het reserveringsformulier op de pagina Reserveren van deze website.

NAJAARSCONCERT

Nadere informatie volgt later maar de datum kunt u alvast onthouden: 5 oktober. Dan voeren we ons najaarsconcert uit.

A FESTIVAL OF LESSONS AND CAROLS

Op zaterdag 22 december en zondag 23 december kunt u al helemaal in de kerstsfeer komen tijdens onze kerstconcerten.