Concert oktober 2015

foto 1foto 2foto 3foto 4foto 5foto 6foto 7foto 8foto 9foto 10foto 11foto 12foto 13foto 14foto 15foto 16foto 17foto 18foto 19foto 21

Concertagenda

A FESTIVAL OF LESSONS AND CAROLS (16 en 17 december)

Een jaarlijks terugkerende concertreeks van het Goudsch Kamerkoor is het traditionele Festival of Lessons and Carols. Ook dit jaar brengen we weer een sfeervol, muzikaal en poëtisch programma als opmaat naar de kerstdagen. Er zullen op kerst geïnspireerde teksten gebracht worden. Het geheel staat onder leiding van dirigent Mark Lippe. Dit concert is voor veel mensen het stemmige startpunt van de kerstperiode. Bij kaarslicht luisteren naar bekende en minder bekende kerstliederen en naar poëtische teksten die kerst op een verrassende manier inkleuren.

De concerten vinden plaats in de Oud-Katholieke kerk in Gouda (Hoge Gouwe 107) op de volgende data:

Zaterdag 16 december om 19:30 uur en om 21:00 uur.

Zondag 17 december om 15.30 uur en om 17.00 uur.

De kaarten kosten 12 euro (kinderen 10 euro/vrienden 7 euro) en kunnen besteld worden via de pagina /Reserveren van deze website.

A SPRINGTIME OF PEACE (voorjaar 2018)

'Als u de vrede wilt bevorderen, bescherm dan de schepping'. Zo luidde de titel van de boodschap van Benedictus XVI voor de viering van Wereldvrededag op 1 januari 2010. Overal waar de natuur geweld wordt aangedaan, heeft dat gevolgen voor ons mensen zelf. De mens is een onderdeel van de natuur: het is onze leefwereld. In de muziek wordt de schoonheid van de natuur, maar ook haar vergankelijkheid, vaak bezongen. Elk jaar lijkt de dood te winnen, maar in het voorjaar wordt nieuw leven geboren. In een wereld waar mensen elkaar dagelijks naar het leven staan, zijn altijd voorbeelden van liefde en vrede te vinden.

Het Goudsch Kamerkoor heeft voor zijn voorjaarsprogramma ‘A Springtime of Peace’ een keuze gemaakt uit 19 en 20 eeuwse muziek die de natuur in al haar facetten bezingt. Daarnaast worden op muziek gezette liefdesgedichten gezongen, die geïnspireerd zijn op de natuur en muziek die oproept tot vrede.

Johannes Brahms Drie motetten, Opus 110 (Ich aber bin elend; Ach, arme Welt, du trügest mich; Wenn wir in höchsten Nöten sein); Antonin Dvorák In der Natur, Opus 63 (Es zog manch Lied; Hörst du des Haines Abendgeläute; Gold’ne Fluren; Birke am grünen Bergeshang; Heut ist’s so recht ein Tag der Freude!); Gerald Finzi Seven Partsongs (I praise the tender flower; I have loved flowers that fade); Mark Lippe Of Love and Blossoms; Mark Sirett Ce beau printemps; Knut Nystedt Peace I leave with you; Arvo Pärt Da pacem Domine; William Hawley Six madrigals (Vita de la mia vita; Ore, fermate il volo; Io v’amo sol perche voi siete bella; Siepe, che gli orti vaghi; Dolcissimi colori; Io son la primavera); Eric Whitacre Three Songs of Faith (I will wade out; Hope, Faith, Life, Love; I thank you God for most this amazing day)